Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Signal

Som Underhållsingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som underhållsingenjör ingår du i flera projektgrupper som utifrån beställarroll arbetar med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen. Du bistår projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor kopplade till signalteknik. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder på järnvägsanläggningen. En viktig uppgift är att stödja projektledaren inom ditt teknikområde och tillsammans med projektledare driva och utföra leveransuppföljning både ute i fält och via systemuppföljning.

Du får möjlighet att medverka i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte samt ansvara för byggledning, kontroll och analys av åtgärder inom underhållskontrakt inom signaltekniksområdet. Du håller också i teknikmöten med entreprenörer samt följer upp planerade och utförda arbeten, och kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde. Du kommer att ha kontakter med kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet. Den stora bredden i arbetsuppgifterna tillåter dig att kombinera dagarna inom kontorsmiljö med vistelse ute i fältet. Arbetet sköter du huvudsakligen under kontorstid.

I rollen ingår även att: 

  • Ge stöd i ekonomi- och fakturahantering. 
  • Ge stöd vid framtagande av förfrågningsunderlag och utveckling av framtida kontrakt.

Kvalifikationer

Vem är du

Rollen innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv upp ditt arbete. Vidare är du lösningsorienterad och samlar in information för att fatta bra beslut.

Vi söker dig som

  • Har teknisk utbildning på gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • Har signalteknisk utbildning inom järnväg.
  • Har relevant, aktuell och flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom signalteknik järnväg.
  • Har god datorvana och förmågan att arbeta i olika datasystem.
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • Har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • Har relevant, aktuell och flerårig arbetslivserfarenhet med att arbeta med signal-system för spårtrafik.
  • Har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA samt kunskap om miljölagstiftning.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Intervjuer planeras v35 via Skype. Möjliga placeringsorter: Västerås, Örebro, Linköping eller Eskilstuna. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Svar på frågor kring tjänsten ges från v33. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Veronica Lindgren,
0101231215

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702