Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Väg

Som underhållsingenjör väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som underhållsingenjör stödjer du projekt med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning, analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten. Dagarna är varierande och du befinner dig både ute efter vägnätet och i kontorsmiljö, och du arbetar såväl självständigt som i team.

Vanligt förekommande uppgifter:

 • Agera byggledare och tekniskt stöd åt Trafikverkets projektledare inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Stötta både interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov
 • Diskutera tekniska lösningar med entreprenörer och samverkar med entreprenörer inom ramen för BAS-kontrakt väg
 • Kontrollera och följa upp både planerade och genomförda åtgärder inom vägnätet
 • Inspektion av vägarnas status och skick

Jag som blir din chef heter Mattias Wigert och driver verksamheten framåt med fokus på resultat samt med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för samt utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!


Kvalifikationer

Vem är du

För att trivas och lyckas i rollen är du en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Du är självgående och arbetar strukturerat med fokus på att driva ärenden framåt. 

Vi söker dig som

 • Har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå alternativt annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete med vägunderhåll med inriktning drift och underhåll
 • Har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
 • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Har B-körkort för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du

 • Har arbetslivserfarenhet som arbetsledare, platschef, byggledare eller liknande roll inom anläggningsbranschen med inriktning väg
 • Har kunskaper inom entreprenad juridik, AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
 • Har erfarenhet av administrativa uppgifter

Övrig information

Intervjuer planeras v1 2023.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Mattias Wigert,
0101238406

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702