Logga in
Logga in

Underhållsingenjör Väg Storgöteborg

Är du, eller vill bli, en av Sveriges bästa underhållsingenjörer? I sådana fall bör du ta chansen till en omväxlande roll där du påverkar underhållet av den svenska infrastrukturen och till viss mån investeringsåtgärder

Sök tjänsten

.

Om jobbet

Det måste ha varit dig vi tänkte på när vi insåg att vi vill anställa dig som är, eller vill bli, en av Sveriges bästa underhållsingenjörer. Men hur kan vi veta att en enda människa är det och så mycket mer? Vi ser till din förmåga att stötta projekt med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. För att säkerställa att du har rätt möjligheter att vara, eller bli, den bästa underhållsingenjören, så ger vi dig stor variation i arbetsuppgifter och möjligheten att befinna dig både ute efter vägnätet och i kontorsmiljö. Du arbetar självständigt och i team: den där härliga balansen som vi alla drömmer om. Eftersom vi tror på dig och dina kollegor och vill att ni ska bli bäst, så ser vi till att skapa en social vardag med både möten och samarbeten för att vi ska lära oss av varandra. Du får även samarbeta med kommuner och övriga intressenter då detta är av avgörande betydelse för framkomligheten på vägarna.

Du stöttar projekten i drift och underhållsfrågor genom att t.ex. agera som byggledare och tekniskt stöd åt projektledare inom ramen för BAS-kontrakt väg (vet du inte vad det är? det är lugnt - det kommer du lära dig!) där du ger förslag på beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning. Du stöttar interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktet, anläggningstillstånd och behov. Dessutom diskuterar du tekniska lösningar med entreprenörer och samverkar med dem inom ramen för deras kontrakterade åtgärder. Du kontrollerar och följer även upp planerade och genomförda åtgärder inom vägnätet. Ett till exempel är att du får bidra med förvaltnings- och teknisk kunskap vid mottagande av nya anläggningar. Här får du bidra med något riktigt roligt, nämligen förslag som leder till god LCC och en underhållsmässighet i förvaltningsskedet.

Jag som blir din chef heter Charlie Dib. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Vem är du?

Vem är Sveriges nuvarande, eller kommande, bästa underhållsingenjör? Det är du som är målmedveten, problemlösande och vänlig. Vi tänker att du har visat dig vara strukturerad, självgående och initiativtagande, alltså det vi ser som målmedvetenhet. Din vilja och förmåga att förstå dig på världen och lösa problem hjälper dig i detta när du stöttar projektverksamheten. Och eftersom du är vänlig? Ja, då har du visat dig vara lugn och sansad och hanterat andra väl. Du har alltså en historik där du åstadkommit god kommunikation och goda samarbeten.

Vi söker dig som har:

  • En teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, alternativt annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer jämförbar.
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll inom anläggningsbranschen där du har byggt en teknisk kompetens kring olika åtgärder på vägarna.
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskaper inom entreprenadjuridik, AMA AF eller inom miljölagstiftning.
  • Kunskaper om vägars uppbyggnad, t.ex. kunskap om hur vatten påverkar asfaltsbeläggningen. Du kanske har varit byggledare eller följt upp beläggningsarbeten som en entreprenör eller du själv gjort.
  • Kunskap om säkerhet vad gäller arbete på väg, t.ex. trafikavstängningsplaner.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker över Skype under perioden 19-21 december 2022.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Charlie Dib,
0101230645

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702