Logga in
Logga in

Utredare högspänning till ett av de största elkraftsystemen

Hur ska vi underhålla och förnya ett av Sveriges mest avancerade elkraftsystem? Trafikverket är en mycket stor aktör inom elkraftområdet.

Sök tjänsten

Det här innebär att vi har stor påverkan på marknaden, produktutveckling, standardisering mm. Vi investerar och reinvesterar uppemot en miljard årligen i vårt kraftsystem. Vi söker nu en driven och teknisk kunnig Utredare med högspännings kompetens

Om jobbet

Du kommer att arbeta i en organisation med stor öppenhet och med omfattande kompetens inom elkraftområdets och det finns goda möjligheter att lära sig av sina kollegor och att fråga dem om hjälp eller för att bolla idéer. Du kommer i viss mån besöka och följa upp åtgärder som planeras och genomförs ute i anläggningarna.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta nationellt med förvaltning och kravställning av elkraftsanläggningar inom järnväg. Du kommer framförallt att stötta en nationell förvaltare inom högspänning linjebunden elkraft både 16,7 Hz och 50 Hz och utföra arbetsuppgifter inom teknikområdet.

En annan viktig del inom teknikområdet är att vi ansvarar för tillståndsbedömning av våra anläggningar samt kravställning av åtgärder för att vidmakthålla statusen samt inför förnyelse eller kapacitetsökning.

En av dina uppgifter är även förvaltning av Trafikverkets kopplingsscheman för kontaktledning- och hjälpkraftledningsanläggning.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Ansvara för förvaltning av Trafikverkets kopplingsscheman för kontaktledning- och hjälpkraftledningsanläggning
 • Upprätta och granska krav på ny eller förändrad järnvägsanläggning
 • Tillståndsbedömning anläggning inom teknikområde högspänning
 • Deltar i förvaltning och utveckling av våra underhållssystem
 • Medverka i regel- och standardiseringsarbete
 • Genomföra utredningar inför åtgärdsbeskrivning för större kontaktlednings och/eller hjälpkraft utbyten eller utökning
 • Ta fram produktionstidplaner och kalkyler för kontaktlednings och/eller hjälpkraftbyten eller utökning för planering i tidigt skede
 • Vid vara teknikstöd inom linjebunden Högspänning
 • Informationsförvaltning linjebunden högspänning

Placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Luleå, Malmö, Solna, Växjö och även andra orter kan vara möjliga efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vem är du

För att passa och göra succé i rollen, är du intresserad och engagerad i teknik och genomförande. Tydlig och öppen kommunikation är grunden i allt du gör. Du är strukturerad och uthållig i ditt sätt att arbeta och driver självständigt dina frågor vidare. Du har god förmåga att göra analyser och prioritera utifrån ett helhetsperspektiv och verksamhetens behov.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

 • erfarenhet av projektering, konstruktion eller drift/underhåll av högspänningsanläggningar.
 • universitets- eller högskoleutbildning inom elkraftteknik eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • körkort för personbil
 • Det är meriterande om du har
 • erfarenhet av projektering och konstruktion av kontaktledningsanläggningar
 • erfarenhet av elkonstruktion och relationsritning i CAD
 • arbetat som behörig granskare kontaktledning/ hjälpkraft kopplingsscheman
 • flerårig erfarenhet av förvaltning samt drift och underhåll av elanläggningar
 • erfarenhet av att jobba i projektverksamhet inom järnväg
 • erfarenhet från utredningsarbete, planering och ekonomiska kalkyler (LCC)
 • erfarenheter av CAD-programmet Bentley Connect och tillägget Promis.e
 • goda kunskaper i engelska

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån stor del av din arbetstid.

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för det första urvalet i den här processen.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer via Skype är planerade den 21 och 22 maj.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mattias Taavoniku,
0101232021

SACO: Jonas Sjöholm,
0101238380

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SEKO: Urban Haglund,
0101241702