Logga in
Logga in

Utredare som vill möjliggöra effektiva anläggningar

Söker du en kompetensutvecklande tjänst som leder till god karriärsutveckling? I denna roll upplever du - och vi - dig vara en nyckelaktör inom samhällsutvecklingen.

Sök tjänsten

I denna roll får du vara med och påverka våra järnvägsanläggningar, ett arbete som är utmanande och har stor påverkanseffekt på samhället.

Om jobbet

I denna roll har du en chef som vill vara en möjliggörande kraft för dig. Med ett ledarskap präglat av empati, ett fokus på balansen mellan ditt arbetsliv och privatliv, samt ett genuint intresse för dig som person, så ges du möjlighet att arbeta under tydliga ramar och regler med mycket tillit och förtroende. Du bjuds dessutom in till att vara med och både bygga och forma din arbetsgrupp utifrån tron att hierarkier är passé! Länge leve engagemang, delaktighet och inflytande för de som faktiskt är viktigast - gruppen själv!

Som utredare kommer du främst att arbeta med framtagandet av utredningar där ditt huvudsakliga ansvar blir att driva och leda utredningarna framåt. Detta innebär bland annat att säkerställa att utredningarna genomförs på rätt sätt, till rätt kostnad och kvalité. Det handlar om att ta fram olika utredningsalternativ på tekniska lösningar för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen. Du har alltså en stor variation i dina uppdrag och får all den stöttning du vill ha från din chef och dina medarbetare. Du kompetensutvecklas som ledare (vilket vi även tror utvecklar dig som person), får ta beslut, möta svåra frågor som du behöver hantera, även där folk tycker olika, och i stort vara med och tycka till om kommande utvecklingsmöjligheter, digitala arbetssätt och dess förvaltning. I de processerna säkerställer du att systemen inte bara är bra - de ska även gå att underhålla. Allt detta leder till att du kompetensutvecklas och får bättre möjligheter till att på sikt bli projektledare, uppdragsledare, chef eller andra spännande roller under ditt arbetsliv.

I övrigt samordnar du framtagandet av tekniska krav och följer upp att de upprättade anläggningsspecifika kraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena och ger en bra helhetsbild av ställda krav. Vidare ansvarar du för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt. Du kommer även att vara kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten i form av bland annat ändringsbegäran av ställda krav.

Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor och tekniska specialister inom området, samtidigt som tjänsten också innebär en hel del självständigt arbete. Enheten är nationell och du kommer att vara en del av ett kompetent team med kolleger i hela landet som har och eftersträvar ett gott samarbete.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga där du är en möjliggörande kraft. Du är ambitiös och strukturerad vilket resulterar i att du sätter upp höga mål för dig själv samtidigt som du planerar och driver ditt arbete framåt. Med din energi och utvecklingsvilja identifierar du möjligheter och driver dessa framåt samtidigt som du ser logik och samband i komplex information.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning, gärna mot järnväg. Alternativt annan utbildning som vi tillsammans med våra efterfrågade kompetenskrav bedömer jämförbar.
  • Aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med järnväg, exempelvis inom områdena el-, signal- eller spår.
  • Drivit utvecklingsarbeten, antingen i projektform eller i form av ständiga förbättringar.
  • Ett stort och dokumenterat intresse för järnväg eller ledarskap, exempelvis genom arbetslivsinsatser, utbildningar, engagemang i övrigt eller texter du skrivit.
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift med god förmåga att dokumentera till exempel rapporter.
  • Giltigt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att dokumentera och arbeta med utredningar inom infrastrukturåtgärder.
  • Erfarenhet av en ledande roll, till exempel som projektledare eller med ett utpekat projektledningsansvar eller koordineringsansvar.
  • Goda kunskaper om Trafikverkets regelverk och Transportstyrelsens godkännandeprocess.
  • God kunskaper inom ERTMS.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

OBS! Lång annonseringstid. Sista ansökningsdagen är, till följd av semester, 2022-07-31. Går du vidare tar vi kontakt med dig vecka 31 för tester. Intervjuer är planerade till vecka 34.

Intervjuer sker över Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Susanna Bergqvist,
0101237791

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702