Logga in
Logga in

Utvecklingsinriktad miljösamordnare/SRK-specialist

Är du drivande, social och utåtriktad? Vill du vara en viktig del för att kvalitetssäkra arbetet med miljöfrågor?

Sök tjänsten

Ta chansen och sök denna tjänst där du får chans att bygga upp verksamhetsnära miljöarbete inom Underhållsdistrikt Mitt. 

Om jobbet

Som Miljösamordnare (SRK-specialist med inriktning miljö) på verksamhetsområdet Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor kopplat till vår väg- och järnvägsanläggning. Tjänsten finns på enheten Verksamhetsstyrning inom Underhållsdistrikt Mitt. I arbetet samordnar du olika frågor inom hela miljöspektra, speciellt nära andra samordnare med motsvarande uppgifter inom andra distrikt. På distriktet är du aktiv i utvecklingen av miljöstödet och med din kompetens ger du stöd till dess projektverksamhet i miljöfrågor. Du hanterar behoven av konsultstöd avseende miljökompetens och har en spännande arbetsdag där du driver dina ärenden själv i en mycket bred verksamhet som omfattar både väg och järnvägsanläggningen. Du får dessutom utveckla arbetet från insidan, särskilt det systematiska miljöarbetet då vi ser det som ett prioriterat arbetsområde. I det arbetet stöttar du framförallt projektledare och projektmedlemmar vilket innebär kontakt med ungefär 50-70 personer i miljöfrågor.

I arbetet får du stöd av våra specialister. Du har därför stora möjligheter till att lära dig av andra och få en naturlig utveckling i din vardag, särskilt eftersom du jobbar med olika frågor mot olika delar av Trafikverket. Dessutom skapar du och tar hand om relationer med externa parter inom aktuell geografi såsom kommuner, länsstyrelser och medborgare. Det ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet, svara på remisser och frågor från allmänheten, samt utbilda och informera distriktets medarbetare. Fler exempel på arbetsuppgifter är att:

 • Samordna miljöfrågor inom distriktet kopplat till drift och underhåll av väg och järnväg.
 • Ge stöd till projektverksamheten på underhållsdistriktet.
 • Delta vid upphandlingar av drift- och underhållskontrakt.
 • Uppföljning av drift- och underhållskontrakt i form av ronder.
 • Stöd vid mottagande av nybyggd anläggning.
 • Delaktig i utvecklingen av miljöarbetet på verksamhetsområdet Underhåll.

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats med möjlighet till placering i Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Karlstad, Uppsala eller Västerås där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en målmedveten miljösamordnare och det visar sig i ditt driv, din ambition och din förmåga att planera och strukturera ditt arbete för att förbättra verksamhetens arbete med miljöfrågor. Du sätter ett stort värde vid god kommunikation i din samordning och främjar goda samarbeten samtidigt som du ser till att både skapa och bibehålla goda relationer. Dessutom har du en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
 • Några års erfarenhet av brett arbete med miljöfrågor.
 • Erfarenhet av arbete i en samordnande roll.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.
 • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en ledande roll, exempelvis som projektledare, uppdragsledare eller liknande.
 • Erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad eller infrastruktur.
 • Erfarenhet av att utveckla verksamheter eller arbetssätt.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype och är planerade under v 16.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Karlstad, Uppsala eller Västerås.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Marie-Helen Norlinder,
0101231461

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702