Logga in
Logga in

Verksamhetsutvecklare inom banunderbyggnad

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som verksamhetsutvecklare får du ett omväxlande arbete, där du är med och ansvarar för banunderbyggnad inom utpekad geografin samt formar våra processer för att säkerställa leveranser i den värdekedja som verksamheten är en del av. Du kommer tillhöra en sektion inom järnvägssystem som framförallt arbetar med förvaltning av byggnadsverk (broar, tunnlar, bergslänter, bullerskyddande anläggningar) samt bangårdar och bankropp.

Vi arbetar nationellt inom olika delteknikområde och din roll blir att fokusera på helheten och verka för att förvalta och utveckla förvaltning av bankropp inklusive alla ingående komponenter samt integrera den, på bästa möjliga sätt, med förvaltningar av alla andra delteknikområden.  Tillsammans med chefen och medarbetare på sektionen kommer du att jobba med utvecklingen av tillgångsförvaltning, planering och uppföljning av verksamheten. Det kan t.ex. handla om arbetssätt, samarbeten inom avdelningen, med andra avdelningar eller externa parter. Du kommer också driva diverse uppdrag och projekt inom verksamheten. 

En av de första arbetsuppgifterna du kommer få ta dig an, är att göra en kartläggning av banunderbyggnadens förvaltning för att hitta relationer och integrationer mellan teknikområdena. Du kommer också se över vår IT-struktur samt utveckla och driva arbetet för att möta kraven i den påbörjade resan mot den digitaliserade världen. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har förmågan att identifiera och dra slutsatser på en övergripandenivå ur ett helhetsperspektiv. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat.  Du har en mycket stark förmåga att samverka, samarbeta och arbeta effektivt i en komplex miljö med flera team som ibland har konkurrerande åsikter och överlappande ansvar. Du skapar struktur, koordinerar och driver arbetet framåt. Du har en god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning mot bygg och anläggning, meriterande är inriktning geolinje eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av förvaltning, bygg- och underhållsarbeten med inriktning mot underhåll av vägkropp och/eller banunderbyggnad, alternativt har arbetat med tillståndsbedömning, analyser, planering och prioritering av underhållsåtgärder
  • har några års relevant arbetslivserfarenhet av exempelvis verksamhetsutveckling där du arbetat med t.ex. förmåge-, process-, informations- och begreppsmodellering samt kravhantering av IT-lösningar
  • har goda kunskaper i tal och skrift i svenska

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ibrahim Coric,
0101239371

SACO Jonas Sjöholm,
0101238380

ST Stefan Kratz,
0101241783

SEKO Urban Haglund,
0101241702

Läs mer