Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hand som håller i en penna. Pengar och en faktura.

Fakturor till Trafikverket

Här hittar du som leverantör information om Trafikverkets fakturahantering.

Trafikverket använder elektronisk fakturahantering för en säker och effektiv hantering av leverantörsfakturor. Det är viktigt att du som leverantör utformar fakturan på ett korrekt sätt för att underlätta det elektroniska fakturaflödet så att betalning kan göras i rätt tid.

Trafikverket tillämpar 30 dagars betalningsvillkor.

Ny lag om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Den 1 april 2019 träder en ny lag i kraft som innebär att alla fakturor till offentlig sektor måste vara elektroniska. PDF-fakturor eller inskannade pappersfakturor räknas inte som e-fakturor.

Detta innebär att alla leverantörer till Trafikverket måste skicka e-fakturor senast från och med 1 april 2019. Kravet på e-faktura gäller vid alla inköp, upphandlade så väl som direktköp där betalning sker mot faktura.

Ni som inte e-fakturerar idag

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga ekonomisystem. Kontakta din systemleverantör för mer information gällande dina förutsättningar.

Har du ett ekonomisystem som inte stöder e-fakturering eller är du en leverantör som endast skickar ett mindre antal fakturor till Trafikverket? Trafikverket samarbetar med Fakturaportalen, en webbtjänst för e-fakturering. Efter registrering kan fakturor enkelt skapas i ett webbformulär och skickas som e-faktura till Trafikverket.
Läs mer på fakturaportalens webbplats