Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hand som håller i en penna. Pengar och en faktura.

Fakturor till Trafikverket

Information för dig som ska skicka en leverantörsfaktura till Trafikverket. Trafikverkets organisationsnummer är 202100-6297.

Vid fakturering till Trafikverket finns det krav kring fakturans format och innehåll som ska beaktas. Här kan du läsa om vad som gäller kring e-faktura, fakturamärkning med mera.

Lag om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor – Lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling

Lagen som gäller från 1 april 2019 innebär att fakturor ska skickas elektroniskt (e-faktura) om de utfärdas till följd av en upphandling som påbörjas efter datumet då lagen trädde i kraft. Detta gäller för all upphandling inklusive direktupphandling. Om du är leverantör till Trafikverket på ett avtal som omfattas av lagkravet så ska du skicka e-faktura. PDF-fakturor eller inskannade pappersfakturor räknas inte som e-fakturor.

Vill du läsa mer om lagen och vad den innebär, se information på Myndigheten för digital förvaltning, DIGG webbsida: DIGG e-faktura till offentlig sektor

Länk till lagen: Riksdagen lag SFS nr: 2018:1277

Trafikverket tillämpar 30 dagars betalningsvillkor.