Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Om RSS

Trafikverkets nyheter och pressmeddelanden finns också i RSS-format. RSS står för Really Simple Syndication och är ett standardformat för att leverera olika sorters nyheter.

För att kunna prenumerera på våra RSS-flöden behöver du ett program som hämtar information i RSS-format.

RSS-läsare

De flesta webbläsare och e-postprogram kan användas som RSS-läsare. För surfplattor och mobiltelefoner finns det flera program för RSS och dessa hittar du genom att söka på "RSS" i appbutiken.

Beroende på vilket program du väljer som RSS-läsare så fungerar det på olika sätt att läsa RSS-flöden.

Webbläsare med RSS

Om du använder en webbläsare sparas RSS-flödet som ett bokmärke eller favorit. För att se uppdateringar i RSS-flödet behöver du klicka på bokmärket för att surfa till flödet. OBS! Om du klickar på en prenumerationsknapp på webbsidan med vårt RSS-flöde så kommer du att använda din webbläsare för RSS.

E-postprogram med RSS

Om du använder ett e-postprogram som RSS-läsare visas oftast uppdateringar i RSS-flödet som ett nytt meddelande och du blir aviserad när det kommer en nyhet. OBS! För att använda e-postprogram för RSS behöver du oftast kopiera adressen till RSS-flödet från webbläsarens adressfält och ange detta i e-postprogrammet när du lägger till RSS-flödet.

Tips på guider för RSS med de vanligaste programmen för dator

Microsofts guide för RSS i Outlook 2007-2010
Microsofts guide för RSS i Outlook 2013-2016
Microsofts guide för RSS i Internet Explorer
Google Chrome med RSS behöver tillägg från Crome Web Store
Mozilla FireFox med RSS behöver tillägg från FireFox Add-ons

Webbaserade tjänster

Vill du inte installera ett program eller tillägg på din egen dator kan du använda dig av webbaserade tjänster. Fördelen med dessa är att du inte behöver installera något program och de RSS-flöden som du prenumererar på har du tillgång till från alla datorer som har internetuppkoppling.

Tips för att prenumerera på RSS från Trafikverket

För att lägga till RSS-flödet i din RSS-läsare eller e-postprogram behöver du adressen (länken) till det RSS-flöde du vill prenumerera på.

Gå till sidan Nyheter eller Trafikverkets RSS-flöden och välj det flöde du vill prenumerera på.

Nyheter
Trafikverkets RSS-flöden

url-adress till RSS-flöde
Nu visas RSS-flödet i webbläsaren. I webbläsaren finns ofta en funktion eller knapp för att prenumerera på flödet. Om du ska använda till exempel ett e-postprogram behöver du adressen till RSS-flödet och det är adressen i webbläsarens adressfält. Du kan kopiera adressen och klistra in den i ditt program för RSS.