Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket-skylt på huvudkontorets fasad, gula löv i förgrunden.

Trafikverket eller Transportstyrelsen?

Trafikverket och Transportstyrelsen är två olika myndigheter som ansvarar för olika frågor.

Trafikverket

Trafikverket ansvarar för transportsystemet i Sverige. Trafikverket planerar för att alla i Sverige ska kunna ta sig fram på ett smidigt sätt, att alla transporter via väg, järnväg, vatten och i luften hänger ihop. Dessutom ansvarar vi för att bygga, driva och underhålla de statliga vägarna och järnvägarna.

Vi ansvarar också för att genomföra kunskapsprov och körprov för körkort och taxiförarlegitimation samt kunskapsprov för yrkeskunnande för trafiktillstånd och yrkesförarkompetens.

Hos oss hittar du:

Transportstyrelsen

Transportstyrelsen tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Myndigheten utfärdar körkortstillstånd och certifikat, hanterar frågor om handledarskap och övningskörning, registrerar ägarbyten och sköter administrationen av trängselskatt och fordonsskatt. Myndigheten utfärdar registreringsbevis och registreringsskyltar.

Direktlänkar till Transportstyrelsen: