Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Webbsänd Forsknings- och innovationsdag, 27 maj 2020

Framtidens tillgänglighet i städer och på landsbygder är temat då Trafikverket för åttonde året i rad bjuder in till en forsknings- och innovationsdag. Årets konferens genomförs enbart digitalt.

Boka in den 27 maj för en intressant förmiddag där vi tillsammans får inspiration till framtida samarbeten. På grund av rådande läge är årets fysiska konferens inställd. Istället arrangerar vi ett kortare digitalt evenemang mellan 10.00 och 12.00 samma datum. 

Under dagen presenteras olika perspektiv på framtidens tillgänglighet i städer och på landsbygder. Såväl samhället som infrastrukturen och människan måste vara utgångspunkten när morgondagens transportsystem utvecklas. Deltagarna får lyssna på Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, Jonas Eliasson, måldirektör på Trafikverkets, Vinnovas GD Darja Isaksson samt Margareta Friman, Karlstads universitet och Johan Silfwerbrand från KTH.

Som deltagare får du under konferensen möjlighet att dela med dig av de forskningsbehov du ser som viktiga för att utveckla tillgängligheten i såväl stad som land.

Du hittar programmet längre ned på sidan.           

När: Onsdag den 27 maj, klockan 10.00 – 12.00

Var: Följ konferensen här nedan.


Kontakt:
Vid frågor använd e-postformuläret under "kontakta oss" högre upp på denna sida.

Program: Trafikverkets Forsknings- och innovationsdag 2020

Moderatorer: Anna Lindell och Pontus Gruhs, Trafikverket.
En paus på fem minuter är planerad vid 11-tiden.
Frågor till talarna kan ställas via e-post – se kontaktfliken ovan.
Hur kan forskning och innovation bidra till att skapa ett hållbart samhälle där resor och transporter fungerar för alla? Susanne Skovgaard, Trafikverket
Forskning som verktyg för ett mer tillgängligt Sverige. Lena Erixon, Generaldirektör Trafikverket
Vad menar vi egentligen med tillgänglighet? Jonas Eliasson, Trafikverket
Upplevd tillgänglighet. Margareta Friman, Karlstads Universitet
Hur ska vi vårda vår gemensamma infrastruktur? Johan Silfwerbrand, KTH
Resultat från Trafikverkets forskning med koppling till tillgänglighet. Trafikverket
Forskning och innovation i en avgörande tid. Darja Isaksson, Generaldirektör Vinnova
Jag har en idé! Vem kan jag kontakta? Trafikverket

Utvärdering

Vi är nybörjare på digitala konferenser. Vi har, som många andra, ställt om i ett sent skede, men, vi tror att formatet har tiden för sig - inte minst ur ett klimat- och kostnadsperspektiv. Därför ser vi alldeles särskilt fram emot att få din hjälp för att bli riktigt vassa på just digitala konferenser. Vi uppskattar även andra tips för att innehållet ska bli än mer intressant och relevant. Tack för att du tar dig tid!
Utvärdering av konferensen

Bakgrund till ändringen
Som en följd av coronavirusets spridning ställer Trafikverket in, flyttar fram eller ändrar form för ett antal arrangemang av typen invigningar, samråd och öppna hus.

Läs mer om Trafikverkets förhållningssätt till coronaviruset