Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Resultatkonferens JBS om punktlighet, robusthet och kapacitet 21 mars

Den 21 mars hölls JBS andra resultatkonferens. Vi samlades för att se hur forumets gemensamma arbete kring punktlighet, robusthet och kapacitet på järnvägen utvecklas.

Järnvägsbranschens samarbetsforum, JBS, ska få oss inom branschen att fördjupa våra samarbeten för att utveckla och stärka kvaliteten på ett effektivt sätt. Vi har enats kring en gemensam agenda för vårt arbete och vilka strategier vi utgår från.

I JBS ingår bland annat initiativen TTT – Tillsammans för tåg i tid, MPK – Marknadsanpassad planering av kapacitet och Stärkt branschsamverkan som redovisas på konferensen. På konferensen möttes beslutsfattare och sakkunniga från alla delar av järnvägsbranschen – från infrastrukturhållare, fordonstillverkare och tågbolag till forskning, fastighetsägare och underhållsentreprenörer. På konferensen redovisades resultat från initiativen, i vilka vi tillsammans arbetar för en bättre järnväg.

Den 21 mars höll vi ett uppföljande möte av 2017 års arbete för att se vart vi är på vår resa.

Ur programmet

Vad betyder fungerande godstransporter och pendlingsmöjligheter för den regionala utvecklingen?
Vad har vi gjort inom programmen TTT – Tillsammans för tåg i tid, MPK, Marknadsanpassad kapacitet samt Stärkt branschsamverkan?

Moderator: Tomas Engholm, Näringsdepartementet.

Läs mer om Järnvägsbranschens samarbetsforum

Se presentationerna från resultatkonferensen