Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Seminarium, Mätning av vägyta och vägområde, den 12 april 2018

Trafikverket arrangerar i samarbete med Ramböll en seminariedag om olika typer av mätningar inom vägområdet och hur dessa kan användas i praktiken för såväl planering, projektering, produktion och uppföljning.

Seminariet innehåller bland annat:

  • Trafikverkets behov av mätningar.
  • Framtidens mätteknik.
  • Scannande laser för vägyta och vägområde.
  • Objektmätningar och totalentreprenader.

Tekniken för mätning av vägyta och vägområde utvecklas ständigt. Den senaste tekniken har potential att fylla ett behov av anläggningsinformation och tillståndsdata som hittills saknats. Syftet med seminariet är att sprida kundskap och erfarenheter inom branschen så att vi blir bättre på att nyttja de möjligheter som olika typer av mätningar av vägen kan ge. Seminariet vänder sig till både beställare, entreprenörer, konsulter och mätleverantörer.

Datum: Torsdag 12 april 2018, klockan 9.30-15.30.

Plats: Arlanda, hotell SAS Radisson Sky City

Anmälan: Anmälan senast 12 mars via e-post till Fredrik Lindström, fredrik.lindstrom@trafikverket.se (skriv "Anmälan Vägyteseminarium i ämnesraden). Ange uppgifter för fakturering samt eventuellt behov av specialkost. Observera att antalet platser är begränsade.

Kostnad: Självkostnadspris 600 kr/person.

Program: Detaljerat program meddelas senare. De olika föredragen kommer att presentera erfarenheter, möjligheter och tankar från både beställare, entreprenörer och mätkonsulter.