Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Stand down, 26 september 2018

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjätte året i rad Stand down för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. Klockan 13.00 onsdagen den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många byggarbetsplatser.

Syftet med Stand down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor på sin arbetsplats. Temat för årets stand down är: vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats?

Stand down på Trafikverkets projekt och arbetsplatser

Huvudmanifestationen arrangeras i år på projekt Lund-Arlöv fyra spår, där Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon kommer att delta. Manifestationer kommer även att hållas på Trafikverkets kontor och arbetsplatser. Flera av Trafikverkets projekt bjuder även in deltagare från Sveriges Byggindustrier, Svenska Design&Teknikföretagen, Hålla nollan och media - du hittar listan med projekt nedan.

Projekt

Län

Väg 23 Älmhult-Ljungstorp Kronoberg
Väg 26/47 Månseryd-Mullsjö Jönköping
E65 Lemmeströtorp, ekodukt Skåne
E22 Sätaröd-Vä Skåne
Väg 155 Sörredsmotet Västra Götaland
Väg 160 Säckebäck-Varekil Västra Götaland
Väg 321 Svenstavik-Månsåsen Jämtland
E16 Dala Järna-Vansbro Dalarna
Dingersjö, förlängd mötesstation Västernorrland
E4 genom Älandsbro Västernorrland
Väg26/47 Mullsjö-Månseryd Jönköpingslän

 

Stand down

Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser har Trafikverket tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.