Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Banner med samma text som sidrubrik samt datum för evenemang.

Heldag om konkurrenskraftiga godstransporter på järnväg, 20 september 2019

Den 20 september samlades branschföreträdare och representanter från europeiska järnvägsorganisationer i Stockholm. Syftet var att tillsammans diskutera förutsättningar och hinder för konkurrenskraftiga godstransporter på järnväg.

Konferensen riktade sig till speciellt inbjudna företrädare för transportköpare, järnvägsföretag med inriktning på godstransporter samt större hamn- och terminalaktörer.

– Avsikten var att vi under dagen skulle få en branschgemen bild av svenska och europeiska initiativ för att stärka godstransporternas tillväxt på järnväg. Därför identifierade vi tillsammans viktiga frågeställningar och hinder som idag ligger i vägen för effektiva och konkurrenskraftiga godstransporter på järnväg, säger Magnus Landström, Trafikverket.

Bland talarna fanns bland andra Pat Cox, som är europeisk kordinator för TEN-T Scan/Med och Emanuele Mastrodonato, vd för ScanMed-korridoren samt Trafikverkets generaldirektör Lena Erixson.

Under Länkar kan du se en film från dagen.