Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rödplatt med texten GRÖNT LJUS 2030

GRÖNT LJUS 2030 – resultatkonferens för klimatmålet, 18 november 2019

Trafikverket arrangerar en ny och årlig resultatkonferens om klimatmålet, GRÖNT LJUS 2030. Den första konferensen hålls måndag 18 november 2019 i Stockholm. Den webbsänds också för att öka möjligheterna att delta.

Du kan följa direktsändningen från Grönt ljus 2030 med möjligheter att ställa frågor.

Generaldirektören Lena Erixon är värd och vi välkomnar infrastrukturminister Tomas Eneroth. Konferensen vänder sig till kommuner och regioner, företag och andra organisationer som har möjlighet att minska utsläppen av växthusgaser inom transportsektorn. År 2030 ska utsläppen för inrikes transporter, exklusive luftfart, vara 70 procent lägre än 2010. Med de åtgärder som görs idag når vi halvvägs till målet enligt Trafikverkets beräkningar.

Vi ökar takten med de bästa lösningarna – visar vägen mot klimatmålet

Grönt ljus 2030 fokuserar på att visa de bästa lösningarna för att nå klimatmålet - transportsektorn behöver öka takten i arbetet. De lösningar som ska presenteras återfinns inom områdena transporteffektivt samhälle, energieffektiva fordon och farkoster inklusive elektrifiering, samt förnybara och hållbara drivmedel.

Åtgärderna ska ge stor klimatnytta i närtid och bidra till 2030-målet för att minska transportsektorns utsläpp. Det ska vara åtgärder som genomförts och som andra kan ta efter så att transportsektorn når ett fast GRÖNT LJUS för klimatmålet 2030.

Goda exempel kan skickas till Trafikverket till och med den 28 augusti. Kontakta oss via formuläret högst upp på sidan om du/din organisation är intresserade av att bidra.