Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rapporter från genomförda åtgärdsvalsstudier Kust till kust

Trafikverket genomför åtgärdsvalsstudier i tidigt planeringsskede och ska leda till att vi får transportlösningar som ger större effekt tillsammans. Här kan du ta del av rapporter från genomförda åtgärdsvalsstudier på Kust till kust-banan.

Här kan du ta del av rapporter från tre genomförda åtgärdsvalsstudier i Blekinge län, Kalmar län och Kronobergs län.

Åtgärdsvalsstudie för Kust till kustbanan delen mellan Växjö och Värnamo (webbutiken)

Syftet med åtgärdsvalsstudie har varit att i skenet av höghastighetsbanorna svara på frågan om effekterna för omlandet till Värnamo av en station för den nya höghastighetsbanan i Värnamo. I uppgiften har då ingått att överskådligt svara på frågan om restider till storstadsregionerna, att ge förslag på trafikering och också indikativt försöka fånga de åtgärder som behövs på anslutande vägar och banor för att uppnå de satta restidsmålen.

Åtgärdsvalsstudie av stationsläge för höghastighetsstation vid Ljungby (webbutiken)

Syftet med åtgärdsvalsstudie har varit att i skenet av höghastighetsbanorna svara på frågan om effekterna för omlandet till Ljungby av en station för den nya höghastighetsbanan i Ljungby. I uppgiften har då ingått att överskådligt svara på frågan om restider till storstadsregionerna, att ge förslag på trafikering och också indikativt försöka fånga de åtgärder som behövs på anslutande vägar och banor för att uppnå de satta restidsmålen.

Åtgärdsvalsstudie för Kust till kustbanan Växjö-Kalmar/Karlskrona (webbutiken)

Syftet med åtgärdsvalsstudie har varit att i skenet av höghastighetsbanorna svara på frågan om effekterna för omlandet till Växjö av en station för den nya höghastighetsbanan i Växjö. I uppgiften har då ingått att överskådligt svara på frågan om restider till storstadsregionerna, att ge förslag på trafikering och också indikativt försöka fånga de åtgärder som behövs på anslutande vägar och banor för att uppnå de satta restidsmålen.