Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gång- och cykelväg invigdes under fotbollsmatch
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelväg invigdes under fotbollsmatch

Den nya gång- och cykelvägen mellan Hällaryd och Karlshamn är nu invigd. Invigningen hölls i samband med att Hällaryds IF herrar mötte Jämjö GoIF i division 4.

245 besökare var på plats på Hällaryds IP, Klockarebacken, under tisdagskvällen när Trafikverket och Karlshamns kommun tillsammans invigde den nya gång- och cykelvägen mellan Karlshamn och Hällaryd. Efter invigningen mötte hemmalaget Hällaryds IF Jämjö GoIf, och tog hem segern med 2-1.

- Vi är väldigt glada över att få vara en del av invigningen av gång- och cykelvägen. Den är verkligen efterlängtad och kommer att betyda mycket för orten, säger Carola Nilsson, från Hällaryds IF.

Andreas Rydström, projektledare för gång- och cykelvägen, invigde vägen tillsammans med Marco Gustavsson, politisk landsbygdssamordnare (C) i Karlshamns kommun. Gång- och cykelvägen längs väg 620 är två kilometer lång och ska öka trafiksäkerheten och förhoppningsvis leda till att fler väljer ett miljövänligt transportsätt.

- Genom att bygga gång- och cykelvägen binder vi ihop sträckan från Karlshamn till Hällaryd. Vi vet att den har varit efterlängtad och det var väldigt roligt att få inviga sträckan inför alla besökarna på fotbollsmatchen, säger Andreas Rydström.

Byggandet startade i september 2016. Karlshamns kommun har finansierat belysningen längs sträckan.

- Denna infrastruktursatsning är helt i linje med kommunens vilja att knyta ihop både stad och landsbygd, sa Marco Gustavsson under sitt invigningstal.