Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gång- och cykelbro i centrala Jämjö.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelbro i centrala Jämjö

Gång- och cykelbron över E22 i Jämjö riskerade att rasa efter att en lastbil med en kran kört in under den och fastnat på lördagsmorgonen 27 april 2019.

Lastbilens kran kilades fast under gångbron i centrala Jämjö och flyttat den 1,5 meter vid påkörningen. Bron väger 38 ton, är 3 meter bred och används bland annat av skolbarn, till och från Jämjös skola som ligger intill. Under hela lördagen var det därför totalstopp i trafiken i båda riktningarna, när bron inspekterades för att man skulle se vilka skador som uppkommit. Trafiken fick i stället ledas om i Jämjö. Ett dygn senare öppnades vägen igen efter att bron lyfts bort under natten. För att skolbarnen nu ska gå tryggt över E22 har vakter tillfälligt placerats ut som ska hjälpa barnen att ta sig över. Den tillfälliga lösningen kommer under nästa vecka (vecka 19) att ersättas med trafiksignal och övergångsställe inklusive varning.

Utredningsarbete om och när den nya bron kan vara på plats har påbörjats. Idag har vi inte någon tidpunkt om detta men vi planerar att en ny bro ska komma på plats och när det väl görs behöver vägen stängas av igen.

Lastbilens kran kilades fast under gångbron i centrala Jämjö.