Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gångbro i centrala Jämjö
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikvakter sätts in efter skadegörelse i Jämjö

Den tillfälliga trafiksignalanläggning som sattes upp i centrala Jämjö efter att en lastbil kört sönder gångbron över E22 har vandaliserats. Trafikvakter sätts in för att säkerställa att skolelever som behöver korsa E22 kan göra det på ett säkert sätt.

Det var i slutet av april som gångbron i centrala Jämjö på E22 blev påkörd av en lastbil. Eftersom det fanns risk att gångbron skulle rasa valde Trafikverket att helt ta bort den i väntan på en ny. Bron var till för gående och amvändes framförallt för skolbarn som på ett säkert sätt behöver ta sig över E22 för att ta sig till och från skolan. Efter påkörningen försvann dock den möjligheten. Först ersattes bron med trafikvakter men efter en vecka valde Trafikverket istället en lösning med ett tillfälligt övergångställe och trafiksignalanläggning. Tyvärr har anläggningen inte fått vara ifred utan har vid upprepade tillfällen satts ut funktion.

- Batterierna som driver trafikljusen har stulits och i helgen ägnade sig någon åt så omfattande skadegörelsen att anläggningen nu skickats tillbaka till leverantören för service och reparation. Det innebär att den kan vara åter i drift först i början på nästa vecka, säger Peter Johnsson, Trafikverkets projektledare.

I samband med att trafiksignalen plockades ner satte Trafikverket åter in trafikvakter på platsen.

- Det känns tråkigt att våran anläggning inte kan få vara ifred men händelserna är polisanmälda och nu är trafiksäkerheten vårt fokus. De som behöver ska kunna ta sig fram på ett säkert sätt och då ser vi trafikvakter som det bästa alternativet just nu, säger Peter Johnsson.