Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstart för gång- och cykelvägen mellan Vekerum och Stilleryd

5 augusti börjar Trafikverket bygga den efterlängtade gång- och cykelväg längs väg 557 mellan Vekerum och Stilleryd. Det kommer öka säkerheten och tillgängligheten för både gående och cyklister utmed Vekerumsvägen.

Vägen binder ihop Vekerum och Stilleryd med både Karlshamn och Mörrum, och används flitigt både för arbets- och fritidsresor. För många anställda på Södra Cell i Mörrum, som pendlar från Karlshamn varje dag, har den nya cykelvägen legat högt på önskelistan. Nu kommer det bli enklare och mer säkert att som cyklist ta sig till och från jobbet.

- Det känns väldigt bra att vi nu kan börja bygga en gång- och cykelväg längs den här sträckan. Vi vet att trafikmängden har ökat de senaste åren och vi är måna om att alla ska kunna ta sig fram på ett smidigt och miljövänligt sätt, säger Magnus Graad, projektledare på Trafikverket.

Samarbete mellan Trafikverket och Karlshamns kommun

Den nya gång- och cykelvägen mellan byarna blir cirka 2,5 km lång och planeras vara klar under våren 2020. Den är samfinansierad av Trafikverket och Karlshamns kommun. Hela sträckan kommer förses med belysning, vilket ökar tryggheten ytterligare. Ett antal busshållplatser kommer även att förbättras i anslutning till den nya gång- och cykelvägen.

Gång- och cykelväg hela vägen mellan Karlshamn och Mörrum

Trafikverket och Karlshamns kommun planerar även att bygga gång- och cykelväg mellan Vekerum och Mörrum, vilket gör det möjligt att cykla säkert hela vägen från Karlshamn till Mörrum.

- Det är mycket positivt att vi nu får den efterlängtade gång- och cykelvägen mellan Vekerum och Stilleryd. När även nästa etapp, Mörrum-Vekerum, är byggd kommer det att finnas en säker gång- och cykelväg längs hela sträckan mellan Karlshamn och Mörrum. Att båda etapperna förses med belysning ökar dessutom både tryggheten och utnyttjandegraden, säger Ola Karlsson, gatuingenjör på Karlshamns kommun.

Mer information

Följ arbetet med nya gång- och cykelvägen här.