Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Efterlängtad gång- och cykelväg invigdes i Johannishus

Nu är den nya gång- och cykelvägen på väg 670 mellan orterna Listerby och Johannishus klar. Vägen innebär en bättre och säkrare resa mellan orterna för oskyddade trafikanter.

På bilden ovan (från vänster): Theresia Bergdahl (samhällsplanerare Trafikverket), Willy Persson (förste vice ordförande i teknik-, fritid- och kulturnämnden i Ronneby kommun) och Lovisa Bjarting (projektledare Trafikverket).

Arbetet med gång- och cykelvägen har pågått sedan i maj 2019. Men lördagen 14 december invigdes alltså sträckan vid affären i Johannishus, på scen invigningstalade Theresia Bergdahl (samhällsplanerare på Trafikverket) samt Willy Persson (förste vice ordförande i teknik-, fritid- och kulturnämnden i Ronneby kommun).

Så är den nya gång- och cykelvägen

Den nya gång- och cykelvägen är 2,5 km lång och ansluter till E22:an vid Listerby. Det innebär bättre möjligheter att cykla till busshållplatsen, för att sedan resa vidare med buss till skola och arbete. I samband med arbetet har även busshållplatserna i Listerby och Johannishus byggts om och blivit tillgänglighetsanpassade med bland annat upphöjda plattformar.

Gång- och cykelvägen är 2,5 meter bred, har skyddsräcke mot övriga vägen samt belysning längs hela sträckan.