Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken påverkas när väg 122 mellan Fridlevstad och Tving får ny asfalt

Sommaren är här och det innebär att Trafikverket drar igång arbetet med att förbättra vägbeläggningen på flera håll i landet. 8-9 juni utförs ett asfalteringsarbete på väg 122 mellan Fridlevstad och Tving, norr om Karlskrona.

Så påverkas trafiken

Arbetet görs dagtid och trafiken regleras med vakt och lots. Under arbetet leds trafiken förbi arbetsplatsen i båda riktningarna. Hastighet sänks till 50 km/h i vägarbetsområdet och rekommenderad hastighet 30 km/h förbi maskiner och arbetare.

Var ute i god tid och räkna med längre restid. Visa hänsyn för andra trafikanter och för de som arbetar intill vägen.

-  Vi uppmanar trafikanter att respektera de hastighetsbegränsningar som råder vid arbetsområdet. Dels för säkerheten för de som arbetar med beläggningsarbetet men också för medtrafikanterna, säger Tobias Odebjer, projektledare på Trafikverket.

Snabbfakta om beläggningsarbete

En asfaltsbeläggning håller i genomsnitt 15-20 år innan den behöver förnyas eller bytas ut. Hållbarheten beror på tekniska förutsättningar och
mängden trafik. Beläggningssäsongen sträcker sig normalt mellan maj och september.

I samband med beläggningsarbetena kommer framkomligheten att vara mer eller mindre begränsad. Vanligast är att ena körfältet stängs av med trafiksignal och att trafiken passerar med lots från en riktning i taget.