Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Invigning av efterlängtad gång-och cykelväg skapade stort intresse

Den 22 augusti var det äntligen dags att inviga den nybyggda gång- och cykelvägen mellan Vekerum och Stilleryd. Många var på plats med sin cykel för att prova den!

Väg 557 mellan Vekerum- Stilleryd trafikeras av cirka 2800 fordon dagligen och många arbetspendlar till och från Södra Cell, Karlshamns centrum och hamn. Det innebär en hel del trafik som ger en otrygg miljö för oskyddade trafikanter.

- Vi är så glada över att vi kunnat skapa en bättre framkomlighet och framförallt en mer trafiksäker och tryggare miljö för både dom som cyklar och går, sa Theresia Bergdahl, samhällsplanerare på Trafikverket, i sitt invigningstal.

Den nya gång- och cykelvägen har varit ett samfinansierat projekt mellan Trafikverket och Karlshamns kommun.

I arbetet med den nya gång- och cykelvägen har det även byggts en bro över Blekinge Kustbana. Man har också förbättrat och tillgänglighetsanpassat flera busshållplatser, med bland annat upphöjda plattformar och cykelställ.

Enligt plan ska en fortsättning på nya gång- och cykelvägen börja byggas 2022, och då kommer det finnas möjlighet att cykla ända från Mörrum till Karlshamns centrum.

- Tillsammans kan vi skapa goda  förutsättningar så att fler vill cykla och gå. Det är bra både för hälsan, miljön, ekonomin och samhället, sa Theresia.

Från vänster: Mats Dahlbom, teknik och fritidsnämndens ordförande i Karlshamns kommun, Trafikverkets projektledare Magnus Graad och Theresia Bergdahl, samhällsplanerare på Trafikverket.Från vänster: Mats Dahlbom, teknik och fritidsnämndens ordförande i Karlshamns kommun, Trafikverkets projektledare Magnus Graad och Theresia Bergdahl, samhällsplanerare på Trafikverket.