Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rälsbuss på lågtrafikerad järnväg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägen Snyten-Kärrgruvan i ny regi

Järnvägen Snyten-Kärrgruvan i ny regi.

Trafikverket har upplåtit järnvägssträckan Snyten-Kärrgruvan till Norbergs Järnväg AB. Arbetet med att ställa sträckan till intressentens förfogande har pågått i flera år.

Det var under 2014 som Trafikverket beslutade att underhållet skulle upphöra på bandel 334 som sträckan heter på järnvägsspråk. Redan då förde Trafikverket dialog med intressenten, Norbergs kommun, som är delägare i Norbergs Järnväg AB.

I juni 2015 tecknades en avsiktsförklaring mellan Trafikverket och Norbergs kommun om järnvägen Snyten-Kärrgruvan. Den resulterade i att bolaget nu tar över driften av sträckan. Den planerade upplåtelsen offentliggjordes redan under april och maj 2015 via annonsering i olika medier.

Snyten-Kärrgruvan ligger i Norbergs kommun och viss turisttrafik har förekommit på banan under senare år. Norbergs Järnväg AB avser att rusta banan och kan också erbjuda andra företag att trafikera sträckan, till exempel för godstransporter.