Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fällda järnvägsbommar

Foto: Mostphotos

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Längre tider med nedfällda järnvägsbommar i Malung januari - mars (uppdaterade tågtider)

Vid ett antal tillfällen januari - mars 2020 kommer godståg bli stående över järnvägskorsningar i centrala Malung. Det medför att passerande trafikanter får en längre väntetid vid nedfällda bommarna.

Anledningen till att tågen blir stående en längre stund är tillfällig manuell spårväxling till och från omlastningsterminalen i Malungsfors, där godstågen lossar och lastar.

Vi beräknar att järnvägsbommarna kommer att ligga nere cirka 15 minuter men arbetar för att störningarna ska bli så kortvariga som möjligt.

Håll andra vägar öppna för ambulans och räddningstjänst

Trafikverket uppmanar trafikanter som råkar hamna i kö att stå kvar i bilkön, trots en beräknad väntetid på cirka 15 min. Alternativa vägar ska hållas fria för ambulans och räddningstjänst.

Undvik de planerade stoppen om du kan

Vi ber om överseende för den störning vi orsakar och uppmanar vägtrafikanter att välja andra tider om det finns möjlighet.

Järnvägstransporterna sker fredagar, lördagar och söndagar, tur och retur Malungsfors. Den tillfälliga manuella spårväxlingen gäller 10 januari till 21 mars och det rör sig om stopp vid totalt ett 30-tal tillfällen.

Järnvägskorsningarna som påverkas:

- E16/Brogatan
- Backbyvägen
- Gång och cykelvägen, Bryggargatan/ Magasinsgatan

Det är livsfarligt och inte tillåtet att gå eller cykla förbi fällda bommar, eller att vistas på spåren. Tåget kan närsomhelst starta.

karta_300x212.jpg
Klicka på kartan för att få upp en större kartbild.

Planerade godstransporter 10 januari - 21 mars 2020

Ladda ner de planerade tågtiderna, till exempel för utskrift (pdf-fil, 400 kB).

Tiderna varierar beroende på dag, men preliminärt ligger järnvägsbommarna nere följande tider.

tagtider.JPG