Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brobytet över Hallstaån i Hudiksvall förlängs till vecka 51

På grund av riklig nederbörd och höga vattenflöden kommer brobytet över Hallstaån att dra ut på tiden till vecka 51. Väg 748 (Sannavägen) blir fortsatt avstängd i båda riktningarna och trafiken leds om via Ullsättersvägen-Bergsjövägen.

Brobytet påverkas av mycket höga flöden i Hallstaån just nu, som påverkar byggtiden. Arbetet måste genomföras i torrhet. Problemen minskar vid kyligare väder och nederbörd i form av snö, som lägger sig på marken.

Förlängd omledning av trafik till vecka 51

Under arbetet med brobytet kommer väg 748 att vara helt avstängd för fordonstrafik i båda riktningarna. Omledningsväg blir Ullsättersvägen-Bergsjövägen där trafikanter uppmanas följa orange skyltning. Omledningen är ca 8 km och tar ungefär 8 minuter att köra. Gång- och cykeltrafik leds förbi arbetet på en mindre väg från väg 748.

Bron över Hallstaån, väg 748 (Sannavägen), är uttjänt och behöver bytas ut. Det kommer att ske under veckorna 46-51. Vi byter då till en större vägtrumma (räknat i diameter) som påverkar vattenflödet och vattenlivet i Hallstaån positivt, bland annat för vandrande fiskar. Vi passar samtidigt på att bygga en ordentlig utterpassage under bron.