Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Omledning av trafik i Hudiksvall när vi byter bro över Hallstaån

Vid brobytet över Hallstaån stänger vi av väg 748 (Sannavägen) helt i båda riktningarna. Trafiken leds om via Ullsättersvägen-Bergsjövägen veckorna 46-50.

Den befintlig bron idag över Hallstaån, väg 748 (Sannavägen), är uttjänt och behöver bytas ut. Det kommer att ske under veckorna 46-50. Vi byter då till en större vägtrumma (räknat i diameter) som påverkar vattenflödet och vattenlivet i Hallstaån positivt, bland annat för vandrande fiskar. Vi passar samtidigt på att bygga en ordentlig utterpassage under bron.

Omledning av trafik veckorna 46-50

Under arbetet med brobytet kommer väg 748 att vara helt avstängd för fordonstrafik i båda riktningarna. Omledningsväg blir Ullsättersvägen-Bergsjövägen där trafikanter uppmanas följa orange skyltning. Omledningen är ca 8 km och tar ungefär 8 minuter att köra. Gång- och cykeltrafik leds förbi arbetet på en mindre väg från väg 748.

Bron består idag av två vägtrummor. Den ersätter vi nu med en jättestor trumma med måtten 5,2 meter i diameter och 34 meter lång. På grund av sin storlek kommer trumman att levereras i delar och monteras ihop på plats, vilket beräknas ta en vecka.