Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Beläggningsarbeten på Gotland fortsätter efter sommaruppehåll

Under hösten kommer gotlänningarna att uppleva vissa störningar i trafiken i samband med de beläggningsarbeten som kommer att pågå runt om på ön.

Tidigare har asfaltering skett i Ljugarn och Hemse samhällen. Under vecka 39 asfalteras väg 143 mellan Roma och Akebäck. Väg 568 Sanda mellan Stenhuse och Sandegårda samt väg 658 Stationsgatan i Slite får ny beläggning under vecka 40.

Arbetet i Visby

I början på vecka 41 påbörjas arbetet på Visbyleden. Först fräser man upp asfalt mellan cirkulationsplatserna Stenhuggaren och Follingborondellen samt hela Follingborondellen och ut förbi Rävhagen. Därefter kommer asfalteringsarbetena igång etappvis så att trafikpåverkan sker enbart mellan två cirkulationsplatser i taget. Här är det viktigt att trafikanterna inte stannar i cirkulationsplatserna och blockerar vägen för dem som ska ta någon annan av vägarna.

Sträckorna som vi ska åtgärda är Terra Novarondellen till Broväg och från Follingborondellen ut förbi Rävhagen. Vi kommer eventuellt även att omfatta även sträckorna med spårbildning vid Pilhagen och Medvallskorset.

Trafiksignaler eller väglots

Arbetena regleras med hjälp av trafikljus och väglots, vilket kan medföra köbildning. I Visby blir det större trafikpåverklan än i Slite och på landsbygden.

Vi uppmanar trafikanterna att visa hänsyn och att planera sin körning. Välj gärna annan väg medan arbetena pågår.