Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bro över E6. Foto: Trafikverket
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Två broar över E6 i Halland rivs – trafiken stängs av och leds om 20–24 maj

För en förbättrad trafiksäkerhet ska två broar över E6 i Halland rivas. Trafiken stängs av och leds om under tiden som arbetet pågår, 20–24 maj.

Under tiden som arbetet pågår behöver trafiken på E6, mellan trafikplats 39 Östra Karup och trafikplats 40 Skottorp, stängas av och ledas om. Norrgående trafik leds genom Skottorp, södergående trafik leds via Inre Kustvägen i Skummeslövsstrand.

Arbetet startar 20 maj klockan 20.00 och pågår dygnet runt till senast 24 maj klockan 10.00. Själva rivningsarbetet kommer till störst del att ske nattetid, för att ge utrymme för maskiner och lastbilar att kunna lasta och köra iväg material under dagtid. Detta för att minimera störningarna för närboende.

Trafiken leds om med hjälp av orange vägvisning och flaggvakter på plats. Restidsförlängningen beräknas bli 5–10 minuter.

Tidpunkten för arbetet är vald för att störa trafiken så lite som möjligt.

Broarnas pelare/fundament står nära vägbanan på E6. För att minska konsekvenserna vid en eventuell olycka rivs broarna. Båda broarna har ersatts i ett läge lite mer norrut.