Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snöig vinterväg

Varning för besvärligt väglag i Jämtland

Under fredag eftermiddag och natten till lördag kommer nya snömängder att falla i länet och förväntas ställa till med bekymmer på väg och järnväg. – Fundera över om du verkligen behöver ge dig ut innan du sätter dig i bilen, säger Henrik Sundquist, enhet

Under torsdagen drog ett nytt oväder med snö och vind in över Sverige och som fortsätter fram till lördag. Trafikverket har satt in alla tillgängliga resurser för att kunna hålla det statliga väg- och järnvägsnätet så framkomligt som möjligt.

Under fredagen förväntas ännu ett nederbördsområde med stora snömängder att passera länet. Mycket snö kan innebära vägar med mycket snömodd och ibland halka. Samtidigt är Trafikverkets entreprenörer inte färdiga med att ta reda på de stora mängderna snö som redan fallit, vilket kan ställa till med problem i trafiken.

– Undvik onödiga resor. Om du måste ge dig ut uppmanar vi till stor försiktighet, säger Henrik Sundquist.

Håll dig också uppdaterad via trafikverkets webbplats och läget i trafiken. Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för att informera sig om vad som gäller. Tänk på att läget snabbt kan förändras.