Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

bro på väg 40

Bron som går över väg 40. Här byter vi tätskikt. Foto: Kerstin Ericsson.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Underhåll av två broar på väg 40 väster om Jönköping

Det planerade underhållsarbetet startar den 3 april och ska vara klart innan midsommar. Vi startar med den bron som är en del av väg 40 och går över en gång- och cykelväg. Här byter vi tätskikt, räcken och kantbalkar.

När arbetet med bron över gång- och cykelvägen är klart fortsätter vi med bron som går över väg 40 i trafikplats Hedenstorp. Här byter vi tätskikt.

Att renovera två broar på väg 40 väster om Jönköping är en utmaning. Trafiken kommer delvis att ledas om under hela byggtiden förutom under påskhelgen då det är många resande och en stor motormässa på Elmia i Jönköping.

- Det är svårt att undvika extra köer men vi försöker att underlätta för trafikanterna så långt det går. Det kommer till exempel inte att pågå något arbete under påskhelgen då väg 40 kommer att vara öppen men med begränsad framkomlighet, säger Magnus Holm, projektledare.

Magnus Holm, projektledare
Projektledare Magnus Holm framför bron som är en del av väg 40 och går över en gång- och cykelväg. Här byter vi tätskikt, kantbalkar och räcken. Foto: Kerstin Ericsson


Räkna med att det tar längre tid att ta sig fram under vissa tider. Vi hoppas att du har överseende med detta, visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respekterar tillfälliga trafikanordningar. Vi gör vårt bästa för att underlätta för trafikanterna så långt det går.

Läs mer på: www.trafikverket.se/brojonkoping