Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lunchmöte med företagare

Några gånger om året har Jönköpings kommun lunchmöte med företagare i kommunen. I torsdags var det dags igen och den här gången var Magnus Karlsson projektledare på Trafikverket inbjuden för att prata om trafikplats Hedenstorp.

Magnus Karlsson, projektledare, Trafikverket region syd

- Det är viktigt att vi kommunicerar med våra målgrupper det ökar förtroendet för Trafikverket, säger Magnus Karlsson, projektledare, Trafikverket.

Trafikplats Hedenstorp

I oktober 2018 startar ombyggnaden av Trafikplats Hedenstorp för att öka kapaciteten, minska köerna på väg 40 och väg 26 och för att få en bättre anslutning till verksamhetsområdena i Hedenstorp.

Utbyggnaden innebär en så kallad fri högersväng förbi rondellen för trafik från Jönköping (väg 40) mot Habo/Mullsjö/Falköping (väg 26/47/195) samt breddning av avfarten från väg 40. Vi ska också bredda väg 26/47/195 i södergående riktning in mot rondellen för att minska köerna.

Trafiken påverkas under hela byggtiden men de mest störande arbetena utförs helger och nätter. Vi bedömer att de mest trafikpåverkande arbetena sker mellan oktober-november 2018 och innan arbetet blir klart i augusti/september 2019.

Trafikverket förbereder även byggandet av en kommunal gata mellan områdena väster och öster om väg 26 genom att bygga en bro strax norr om trafikplatsen.