Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi byter räls mellan Falköping-Jönköping

Detta innebär att tågtrafiken periodvis ersätts av bussar då arbetet pågår kl. 8-16, måndag-Söndag under 26/8-10/10 (v35-41). På Jönköpingsbanan går både person- och godstrafik som påverkas av rälsbytet.

Det handlar om ca sex mils rälsbyte som sker i två etapper. Den första etappen Falköping-Mullsjö pågår hösten 2019 och den andra etappen Mullsjö-Bankeryd och Jönköping C pågår hösten 2020. Ett mer omfattande arbete sker vid resecentrum i Jönköping där vi byter räls på spår 2. Det mesta av det arbetet sker helger och nätter för att störa så lite som möjligt.

Arbetet  med att lägga ut den 420 m långa rälsen längs banan pågår under augusti månad (v32-35). Arbetet kostar ca 100 miljoner kronor (inklusive material som Trafikverket tillhandahåller för ca 60 miljoner kr) och entreprenör är Infraservice Group. Arbetet samordnas med ett spårbyte mellan Bankeryd - Jönköping där vi byter slipers och renar ballasten (grus och sten under järnvägsspåren).

Vill du veta mer om projektet kontakta Anders Axelsson, projektledare, trafikverket, 010-123 77 44.