Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Barn från Gunnarsboskolan i Mullsjö och representanter från Trafikverket, kommuner och Region Jönköping höll tillsammans i invigningsceremonin och sköt konfettikanoner till tonerna av trumpeter.
Foto: Denny Josefsson

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sång, musik och konfettikanoner när efterlängtad motortrafikled invigdes

Nu blir det enklare för både pendlare och näringsliv att ta sig fram tryggt och smidigt på väg 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö. Äntligen är den nybyggda, mötesfria motortrafikleden invigd.

Närmare 200 personer kom för att deltaga på invigningen av den nya motortrafikleden som arrangerades av Trafikverket på den intilliggande rastplatsen Risbro, den 12 september.

- Sträckan har varit en olycksdrabbad väg under en lång tid, men med den nya byggnationen och de trafiksäkerhetsåtgärder som gjorts beräknas antalet dödade och svårt skadade minska med 40 % på sträckan, sa Bo Netz, överdirektör på Trafikverket, när han inledde eventet.

Samverkan bidrar till regional utveckling

Under invigningen hölls flera tal. Kommunstyrelsernas ordförande i Habo och Mullsjö deltog, tillsammans med regionråd från Region Jönköpings län samt kommundirektören från Jönköpings kommun.

- Det här känns fantastiskt kul och jag är glad att vi kan samverka till infrastruktursatsningar som bidrar till hela regionens utveckling och ger invånarna en möjlighet till ett gott liv, sa Johan Fritz, kommundirektör på Jönköpings kommun.

Barn agerade journalister

Barn och ungdomar från Kulturskolan i Jönköping sjöng och spelade. Barn från Gunnarsboskolan i Mullsjö agerade journalister och ställde raka frågor till Trafikverkets projektledare Carina Junefelt om hur projektet bidragit till miljövänlighet och vilken typ av maskiner som använts vid byggnationen.

Barn och politiker höll tillsammans i invigningsceremonin och sköt konfettikanoner till tonerna av trumpeter.

Vernissage med Trafikverkets vision som tema

I samband med invigningen hölls ett konstvernissage av eleverna från Gunnarsboskolan. De hade tolkat Trafikverkets vision om att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Utställningens alla teckningar och kollage kommer nu att vandra vidare och visas på Mullsjö bibliotek inom kort.

- Äntligen har vi fått en tryggare, snabbare och säkrare väg för alla trafikanter, sa en nöjd Linda Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Mullsjö kommun.

Läs mer om arbetet med väg 26/47 Månseryd-Mullsjö

Klicka här för att läsa mer om projektet