Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Välbesökt invigning av ny cykelväg

Närmare 250 personer var med och firade den nya gång- och cykelvägen mellan Huskvarna och Lekeryd, när den invigdes nyligen. Ett lyckat samarbete mellan Jönköpings kommun och Trafikverket.

Maria Hellqvist och Anders Samuelsson klipper bandet på invigningen.
Maria Hellqvist och Anders Samuelsson klipper bandet på invigningen. 

För att öka förutsättningarna för en attraktivare, smidigare och säkrare cykling har Trafikverket tillsammans med Jönköpings kommun byggt en ny gång- och cykelväg, utmed väg 132 mellan Huskvarna och Lekeryd.

Cirka 4000 fordon trafikerar vägen dagligen. För att öka säkerheten och förbättra framkomligheten för de som går och cyklar, påbörjades byggnationen av den 6,7 km långa gång- och cykelvägen,  under 2018. I oktober var det dags för invigning.

Maria Hellqvist, enhetschef på Trafikverket samt Anders Samuelsson, ordförande i  Stadsbyggnadsnämnden i Jönköpings kommun deltog som talare på evenemanget.

– Vi har varit måna om att förbättra trafikmiljön så att den känns trygg att använda och visas i.  Nu gör vi det enklare och smidigare att cykelpendla till både skola, arbete, fritidsaktiviteter samt att ta sig till kollektivtrafiken, sa Maria.

Klimatsmart sätt att nå motionsstråk

Att cykla är bra för hälsan. Tack vare den nya gång- och cykelvägen ges nu närboende bättre möjligheter att nå attraktiva motionsståk i närliggande områden, på ett klimatsmart sätt. Anders Samuelsson framhöll det goda samarbetet mellan kommunen och Trafikverket.

– Det känns härligt att äntligen få inviga cykelvägen och samtidigt få göra det tillsammans med alla er som kommit hit, sa Anders.

I samband med invigningen gavs besökarna möjlighet till cykelbingo utmed den nya cykelvägen. Det bjöds även på fika och underhållning av Lekeryds brassorkester.