Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket ser över finansieringen för ombyggnaden av väg E22

Trafikverket ser över finansieringen för ombyggnaden av väg E22 på sträckorna Nygård-Målbäcken och Målbäcken-Bälö.

Finansieringen för projektet att bygga om och göra sträckorna Nygård-Målbäcken och Målbäcken-Bälö på E22 till en mötesfri väg med mitträcke måste ses över av Trafikverket.
Projektets planering påbörjades för ett antal år sedan och med tiden har projektets allt mer detaljerade utformning och den allmänna kostnadsutvecklingen inneburit att Trafikverket måste säkra finansieringen av de ökade kostnaderna.

Trafikverkets ambition är fortsatt att genomföra de vägplaner som tagits fram tillsammans med närboende, lokala företag och parter. I det här fallet behöver planerna, varav den ena är överklagad, återkallas för att finansieringen ska ses över.

- Nu ska Trafikverket ta tillbaka vägplanerna för att snarast säkra upp hur vi kan hantera kostnaderna för genomförandet och därefter kan en justerad tidplan för det fortsatta arbetet läggas fast, säger Lennart Andersson, regional direktör i Syd.