Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ölandsbron
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kalmar län är en god bit på väg

Mycket är på gång för att göra vardagen enklare för dig som bor i Kalmar län, för dig som är turist och för dig som gästar länet.

Underhållsarbete på Ölandsbron och bättre framkomlighet på E22 är bara två exempel på aktuella projekt för att du som kör bil eller åker kollektivt ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Ett annat exempel är den nya vägen mellan Hossmo och Karlsro, som blev klar i december 2017. Vi har mycket annat på gång i Kalmar län.


På gång i Kalmar län

 

Ölandsbron

För en fortsatt smidig resa mellan Öland och fastlandet krävs underhåll. Vi kommer att utföra arbete mellan mars  - juni 2019. Läs mer om hur det påverkar dig som trafikant.

Webbsida: trafikverket.se/vialskarolandsbron


Väg 136 Algutsrum-Borgholm

Nya gång- och cykelbanor gör det enklare för dig att nå havet och naturen. Vi tar hänsyn till Ölands natur och kultur när vi planerar för mötesfri väg och ökade möjligheter att cykla.

Webbsida: trafikverket.se/vag136algutsrum-borgholm

E22 Nygård–Gladhammar

Vi planerar att bygga om sträckan för att öka framkomligheten och säkerheten. Hela sträckan beräknas vara färdigbyggd 2023.

Webbsida: trafikverket.se/e22nygard-gladhammar

E22 Gladhammar–Verkebäck

Byggandet av mötesfri väg planeras fortsätta mellan Gladhammar och Verkebäck. Byggstart planeras till 2022.

Webbsida: trafikverket.se/gladhammar-verkeback  

E22 Trafikplatserna Södra och Centrum vid Oskarshamn

Trafikplatserna Södra och Centrum ska byggas om och fri höjd på bron under E22 ökas. Genom att göra detta kommer trafikflödet att förbättras. Startar första halvan av 2019.

Webbsida: trafikverket.se/e22-oskarshamn

E22 Ålemkrysset

Korsningen är olycksdrabbad och kommer därför att byggas om till två T-vägskorsningar. Byggstart planeras till 2020.

Webbsida: trafikverket.se/e22_alemkrysset

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.