Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vårens arbete på Ölandsbron färdigt

Lagom till midsommarhelgen är nu vårens underhållsarbete på Ölandsbron klart. Sedan mitten på mars har Trafikverket genomfört ett underhållsarbete för att ytterligare stärka brons livslängd, och nu vårens arbete färdigt.

Måndagen 17 juni öppnades samtliga körfiler upp på bron, efter att det under hela våren endast varit ett körfält öppet i vardera riktningen.

- Vi är klara precis enligt den tidplan som vi haft, vilket återspeglar att arbetet flutit på väldigt bra. Vi har till exempel hunnit med att rusta upp brons kantbalk på norra sidan med räcke samt utfört beläggningsarbeten på bron, säger Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.

Under sommaren fortsätter dock underhållsarbetet i lite mindre skala, men det blir under bron och påverkar därför inte trafiken. Trafiken kommer alltså flyta på som vanligt under sommaren, som är den tid på året där trafiken är som störst på Ölandsbron.

Fortsätter i augusti

I mitten och slutet på augusti tas arbetet upp igen och vissa mindre arbeten göras, men då handlar det inte om några ihållande arbeten under en längre tidperiod utan lite kortare punktinsatser. 

– Under sommaren fram till mitten på augusti kommer vi inte påverka trafiken. Däremot behöver vi i augusti göra färdigt elinstallationerna längs högbrodelen, det arbetet kommer pågå från 19 augusti fram till skördefesten, säger Johan Wesley.

Därefter kommer en del arbeten även vara förlagda helger, och kommer innebära en viss trafikpåverkan.