Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet på Ölandsbron återupptas efter sommaruppehåll

Under sommaren pausades arbeten på Ölandsbron för att skapa en smidigare resa när det är som mest trafik. På måndag återupptas arbetet och under hösten kommer vi att färdigställa elinstallationer, byta pendellager samt kontrollutrustning på högbrodelen.

Sedan 2016 genomför Trafikverket omfattande underhållsarbeten på Ölandsbron för att fortsatt kunna erbjuda resenärer en smidig resa mellan Öland och fastlandet. Under våren inleddes den tredje etappen av arbetet där bron fick ny asfalt, nya kantbalkar med katodiskt skydd för att motverka rostning, och nymålade räcken. Dessutom har Trafikverkets entreprenörer arbetat under bron med att byta ut olika konstruktionsdelar. Under hösten fortsätter arbetet och den tredje etappen som beräknas vara klar till jul.

Begränsad framkomlighet under hösten

Arbetet kommer att innebära minskad framkomlighet på Ölandsbron under perioden 19 augusti fram till december 2019. Större delen av våra arbeten kommer att ske dagtid och för att påverka trafiken så lite som möjligt kommer arbetet uppe på bron genomföras efter rusningstid på morgnar och eftermiddagar. Dagtid kommer ett körfält att stängas av och hastigheten kommer sänkas till 50 km förbi arbetsplatsen. Under Skördefesten pausas arbetet, precis som tidigare år, för att för att alla som vill besöka festligheterna ska kunna komma fram så smidigt som möjligt.

Under några helger kommer arbetet att intensifieras och trafiken att påverkas i större grad. Det första helgarbetet sker fredagen sen 23 augusti klockan 18.00 till måndagen den 26 augusti klockan 06.00 För att skapa en säker miljö under den perioden stängs det ena körfältet i riktning mot Öland av och hastigheten på bron sänks till 50 kilometer i timmen. Dubbla körfält i riktning mot Kalmar kommer att vara öppna.