Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningsarbete stoppar trafiken korta stunder på E22 vid Oskarshamn

Mellan 18-22 november, klockan 10-14, kommer trafiken på E22 norr om trafikplats Södra att stoppas kortare stunder. Anledningen är att sprängningar kommer att göras vid ett flertal tillfällen under veckan.

Stoppen varar under cirka 10 minuter och görs av säkerhetsskäl.

- Vi vill göra så liten trafikpåverkan som möjligt samtidigt som vi måste säkerställa trafiksäkerheten. Därför kommer det ske kortare avstängningar under de tider som vi spränger, säger Waleed Hasan, projektledare Trafikverket.

Säkrare trafikplats med bättre kapacitet

För att öka trafiksäkerheten och samtidigt få en ökad kapacitet bygger Trafikverket om trafikplats Södra på E22 vid Oskarshamn. Det är den norrgående rampen i trafikplatsen som ska byggas om. Belysningen kommer att bytas ut och kompletteras. Ett par hundra meter norr om trafikplatsen kommer en bro under E22 att bytas ut.

Ombyggnaden beräknas vara klar sommaren 2020 och för dig som trafikant innebär det att du kan ta dig fram smidigare och tryggare än tidigare.

Mer information

Läs mer om E22 genom Kalmar län här