Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket förstärker berg för ökad trafiksäkerhet

Nu ska bergsväggarna som tornar upp sig längst med väg 882 i Överum Kalmar län Västervik kommun få sig en putsning. Under vecka 46 inleds arbetet med bergskärning.

Ett körfält kommer att hållas stängt under arbetets gång och trafiken ledas förbi arbetsplatsen växelvis med hjälp av trafiksignal eller flaggvakt.

- Arbetet görs för att berg som vittrat inte ska trilla ner på vägbanan. Vi kommer att ta bort löst bergmaterial och vegetation. Sen förstärks berget med hjälp av bergbult som borras in i berget, säger Tor Åkesson, projektledare på Trafikverket.

Arbetet beräknas pågå i sex veckor och avslutas under vecka 51.

Väg 882 är en relativt lågtrafikerad väg med i genomsnitt 277 fordon per dygn. Trots det kan det hända att restiden blir något förlängd för de som trafikerar sträckan, Trafikverket uppmanar därför alla att planera sin resa och ta hänsyn till varandra och de som jobbar på vägen så att alla kan komma fram tryggt, smidigt och säkert.