Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Kerstin Ericsson

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart inleds underhållsarbetet av Ölandsbron

Snart drar underhållsarbetet på Ölandsbron igång för i år. Precis som under 2017 och 2018 kommer Trafikverket även under 2019 utföra arbete som stärker Ölandsbrons livslängd och ger en smidig och säker resa mellan Öland och fastlandet.

Trafikverket kommer att utföra underhållsarbete på Ölandsbron från 18 mars till 17 juni 2019. Arbetet innebär att vi förbättrar brons kantbalkar, räcken, broisolering och beläggning. För att vi ska kunna göra detta och samtidigt skapa en säker miljö stänger vi av körfält och sänker hastigheten. Enbart ett körfält kommer vara öppet i vardera riktning, med hastighetsbegränsningen 70 kilometer i timmen. För att motverka köbildning under dygnets pendlartider kommer det vara körförbud för långsamtgående fordon mellan klockan 6-9 och klockan 15-18.

Busskörfält underlättar pendling över bron

Ölandsbron är en viktig del av mångas vardag. För att underlätta pendling över bron kommer det från 18 mars finnas ett körfält som blir prioriterat för linjebusstrafiken. Det blir alltså smidigare och snabbare att ta sig över bron genom att resa kollektivt.

- Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken så att den kan flyta på så bra som möjligt. Och precis som förra året kommer vi ha ett körfält öppet för linjebussar, förhoppningsvis har många möjlighet att ta bussen under tiden för arbetet. Ju färre fordon som kör över bron, desto mer minskar risken för köer och trafikstörningar under arbetet, säger projektledare Johan Wesley.

Läs mer om underhållsarbetet på Ölandsbron här