Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trafikverket förstärker berg för ökad trafiksäkerhet

Bergsväggarna som tornar upp sig längst med väg 793 norr om Västrum och väg 767 strax söder om Blankaholm i Västerviks kommun, Kalmar län få sig en putsning. Arbetet med bergsskärning norr om Västrum startade måndagen 10 februari 2020.

Bergsskärning norr om Västrum

Start 10 februari, beräknas pågå i tre veckor och avslutas fredagen 7 mars 2020.

När arbetet längst med väg 793 norr om Västrum görs påverkas trafiken genom att ett körfält hålls stängt. Trafiken ledas förbi arbetsplatsen växelvis med hjälp av trafiksignal och sänkt hastighet.

- Arbetet görs för att berg som vittrat inte ska trilla ner på vägbanan. Vi kommer att ta bort löst bergmaterial och vegetation. Sen förstärks berget med hjälp av bergbult som borras in i berget, säger Tor Åkesson, projektledare på Trafikverket.

Väg 793 är en relativt lågtrafikerad väg med i genomsnitt 650 fordon per dygn. Trots det kan det hända att restiden blir något förlängd för de som trafikerar sträckan, Trafikverket uppmanar därför alla att planera sin resa och ta hänsyn till varandra och de som jobbar på vägen så att alla kan komma fram tryggt, smidigt och säkert.

Bergsskärning söder om Blankaholm

Start 9 mars, beräknas pågå hela veckan och avslutas 13 mars 2020.

När arbetet längs med väg 767 strax söder om Blankaholm görs stängs vägen av för trafik och leds om via E22.