Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Underhållsarbete på Ölandsbron går i mål

Underhållsarbetet på Ölandsbron har pågått i tre år, sedan 2017, och har varit nödvändigt för att säkra brons livslängd och trygga resor mellan Öland och fastlandet. Nu är den här omgången av underhållsarbete färdig.

- Just nu lyfts arbetsställningar ned från Ölandsbron och från och med tisdag i nästa vecka kommer vi inte störa trafiken uppe på bron något mer. Trafikverkets entreprenör Svevia har också börjat avetablera sin arbetsplats vid bron, säger Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.

- För att sammanfatta så har arbetet under de här åren gått jättebra. Det har inte varit några allvarliga olyckor under tiden vi jobbat på bron. Och vi har kunnat få trafiken att flyta på över bron under hela tiden som arbetet pågått, något som inte alls är en självklarhet vid sådana här åtgärder. Vi vill också lyfta fram ölänningar och andra bropendlare i det här, och tacka dem för deras tålamod med oss under de här åren, fortsätter Johan Wesley.

Det här har vi gjort 2017-2020 för att rusta upp Ölandsbron:

  • Reparation pendellager (16 st pendellager).
  • Byte beläggning och tätskikt (sammanlagt 11 650 kvadratmeter).
  • Reparation kantbalkar (1 820 meter).
  • Byte av avvattningssystem.
  • Byte av rörliga lager på lågbrodelen.

Nästa planerade underhåll 2025

Ölandsbron ska fortsätta vara ett smidigt och säkert sätt att ta sig till och från Öland. Därför planerar Trafikverket för fortsatt underhållsarbete av bron. Redan nu planeras till exempel för renoveringar och reparationer som troligtvis kommer igång 2025.

Mer information om Ölandsbron

Läs mer om Ölandsbron