Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårbyteståget
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Spårbytet mellan Vislanda och Ballingslöv är färdigt

Årets längsta spårbyte har gått i mål! Tio veckors intensivt arbete har resulterat i att sju mil spår på Södra stambanans sträcka Vislanda–Ballingslöv har bytts ut.

För att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet har 140 000 meter räls bytts ut. Det motsvarar inte mindre än 8 400 ton. Samtidigt har 117 000 stycken, motsvarande 38 000 ton, betongsliprar bytts ut och ca 20 000 kubikmeter makadam har kompletterats ute i spåret. Varje dygn har 130 personer varit sysselsatta i spårbytet.

I augusti kommer Trafikverket genomföra ett efterarbete då rälsen ska slipas. Detta arbete genomförs nattetid och kommer därför inte att påverka trafiken.

– En del trafikanter har kanske upplevt den här perioden som besvärlig, men att arbetet nu är klart innebär att vi kan undvika planerade störningar framöver, säger Stefan Källberg, projektledare.