Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket fortsätter rusta upp busshållplatser i Kronobergs län

Under 2020 fortsätter Trafikverket uppgradera drygt 80 busshållplatser i Kronobergs län, ett arbete som inleddes hösten 2019. Åtgärderna innebär en bättre tillgänglighet på fler busshållplatser och förenklar resan för personer med exempelvis rörelsehinder

Detta stora upprustningsprojekt fortsätter under våren 2020 med busshållplatser i Alvesta, Lessebo, Uppvidinge och Växjö kommun. Arbetet började redan i november 2019 och pågår fram till vintern 2020. Projektet är uppdelat i tre etapper, och våren 2020 inleds etapp 2:

  • Etapp 2 (våren 2020): cirka 30 busshållplatser i Alvesta, Lessebo, Uppvidinge och Växjö kommun, norr om väg 25. Samt en busshållplats på Torggatan i Lagan i Ljungby kommun.
  • Etapp 3 (hösten 2020): cirka 30 busshållplatser i Alvesta, Uppvidinge, Tingsryd och Växjö kommun, söder om väg 25.

Den första etappen genomfördes under hösten 2019, den innefattade cirka 10 busshållplatser i Ljungby, Markaryds och Älmhults kommun.

Så rustas busshållplatserna upp

Åtgärderna är olika beroende på hur behoven ser ut vid de aktuella busshållplatserna. Här är några exempel:

  • Vi höjer upp plattformen vid fler hållplatser så att på- och avstigning blir enklare. Det underlättar till exempel för resenärer med barnvagn, mycket bagage eller som annars har svårt att stiga på bussen.
  • Vi lägger sinusplattor för att underlätta för människor med nedsatt syn, och vi målar hållplatsens plattform för att den ska synas tydligare.
  • Vi sätter upp nya väderskydd och cykelställ vid fler busshållplatser.

Samarbete med kommuner och Länstrafiken Kronoberg

Tillsammans med Länstrafiken Kronoberg kommer vi sätta upp information på varje hållplats innan arbetet påbörjas. Tillfälliga hållplatser kommer finnas under byggtiden.

Mer information

Läs mer om kollektivtrafikåtgärder i Småland