Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken påverkas när väg 25 mellan Alvesta och Växjö får ny asfalt

Sommaren är här och det innebär att Trafikverket drar igång arbetet med att förbättra vägbeläggningen på flera håll i landet. 21 juni-3 juli utförs ett asfalteringsarbete kvälls- och nattetid på väg 25 mellan Alvesta och Växjö.

- Vi är inne i en period då det vädermässigt är gynnsamt för asfalteringsarbete. Det här arbetet kommer vi att göra under natten för att störa trafiken så lite som möjligt. Trots det kan det under vissa tider uppstå köer och begränsad framkomlighet, säger Tobias Odebjer, projektledare på Trafikverket.

Så påverkas trafiken

Arbetet görs vardagar under kvälls- och nattetid, mellan klockan 19-06, för att störa trafiken så lite som möjligt. Men starten på arbetet är alltså söndag kväll 21 juni, klockan 19.

Under arbetet leds trafiken förbi arbetsplatsen i båda riktningarna. Hastighet sänks till 50 km/h i vägarbetsområdet och rekommenderad hastighet 30 km/h förbi maskiner och arbetare.

Var ute i god tid och räkna med längre restid. Visa hänsyn för andra trafikanter och för de som arbetar intill vägen.

- Det är mycket viktigt att trafikanter respekterar de hastighetsbegränsningar som gäller förbi vägarbeten. De som arbetar med asfalteringsarbetet befinner sig i en väldigt utsatt situation nära trafiken, och alla trafikanter måste ta hänsyn till deras såväl som andra trafikanters säkerhet, säger Tobias Odebjer.

Snabbfakta om beläggningsarbete

En asfaltsbeläggning håller i genomsnitt 15-20 år innan den behöver förnyas eller bytas ut. Hållbarheten beror på tekniska förutsättningar och mängden trafik. Beläggningssäsongen sträcker sig normalt mellan maj och september.

I samband med beläggningsarbetena kommer framkomligheten att vara mer eller mindre begränsad. Vanligast är att ena körfältet stängs av med trafiksignal och att trafiken passerar med lots från en riktning i taget.