Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bergnäsbron stängd för fordonstrafik under tre veckor – men öppen för gång och cykel

Bergnäsbron i Luleå stängs för fordonstrafik under perioden 16 juli–5 augusti på grund av underhållsarbete. Väljer du däremot att gå eller cykla kan du passera över bron, förutom under några vardagsnätter då bron är helt avstängd.

Arbetet på Bergnäsbron pågår 16 juli–5 augusti, och under tiden stängs Bergnäsbron för fordonstrafik. Trafikverket hänvisar istället fordonstrafikanterna till E4, Nya Gäddviksbron och väg 968, Gamla Gäddviksbron.

Bergnäsbron är öppen för gång- och cykeltrafik som vanligt, förutom under några vardagsnätter. Mer information om när bron stängs av för gång- och cykeltrafik kommer att finnas på Trafikverkets webbplats längre fram. Den 16 juli välkomnas morgonpigga cyklister och fotgängare med en frukostpåse från klockan 06.

Då är bron avstängd

Bron är avstängd för fordonstrafik mellan 16 juli kl. 05.00 och 6 augusti kl. 04.30.

Därför stänger Trafikverket av Bergnäsbron

Bergnäsbron är en öppningsbar klaffbro. De övre delarna av klaffarna är slitna och ska därför bytas ut under sommaren. Samtidigt byts materialet från aluminium till stål, som har bättre hållbarhet. Dessutom sätts ett högre räcke upp mellan gång- och cykelbanan och vägbanan på klaffdelen av bron, för att öka säkerheten för gående och cyklister.

Busstidtabellerna ändras tillfälligt

Länstrafikens och Luleå lokaltrafiks (LLT) turer över Bergnäsbron ändras tillfälligt under avstängningen. Mer information hittar du på deras webbplatser, se länkar nedan.